background image
 
*
---

Olympisch kampioene 10km Sharon van Rouwendaal verruilt Montpellier voor Maagdenburg

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB Persbericht   |   07/08/2020
Olympisch kampioene 10km Sharon van Rouwendaal verruilt Montpellier voor Maagdenburg

Na een periode van zeven succesvolle jaren is er een einde gekomen aan de samenwerking van  Olympisch kampioen Sharon van Rouwendaal met trainer Philippe Lucas in Montpellier in Frankrijk. Van Rouwendaal (over een maand wordt zij 27) heeft onderdak gevonden bij de Duitse succescoach Bernd Berkhahn in Maagdenburg, waar onder andere wereldkampioen 10 kilometer Florian Wellbrock en ook haar ex-vriend Rob Muffels traint.


Van Rouwendaal: "Het laatste jaar begon ik te vaak en te sterk te twijfelen aan de samenwerking met Philippe. Ik ben Olympisch kampioen geworden onder zijn leiding en ben hem ontzettend dankbaar, maar ik ben toe aan verandering en iets nieuws. Het afgelopen seizoen heb ik een aantal malen een trainingsstage meegedaan met de groep van Bernd Berkhahn, die ook de Duitse bondscoach is, en dat beviel heel erg goed. Ik heb nu de knoop doorgehakt en ben ontzettend blij dat ik in het team van Bernd aan de slag mag. Ik kan nu zonder zorgen en met volle overtuiging me gaan voorbereiden op succesvolle Spelen volgend jaar in Tokio.”


Directeur Topsport André Cats lichtte de overgang toe met: "De coaches van de KNZB, Thijs Hagelstein en Marcel Wouda, hebben de laatste periode intensief contact gehad met Sharon en steunen haar keuze, om naar het Duitse succesprogramma van Bernd Berkhahn te gaan, volledig. De KNZB helpt Sharon met het mogelijk maken van de trainingsstages op hoogte, die een belangrijk onderdeel deel zijn van het trainingsprogramma. Tijdens de toernooien en wedstrijden wordt Sharon door het Nederlandse begeleidingsteam ondersteund. In die zin verandert er weinig voor Sharon en zullen onze coaches een prima samenwerking gaan opbouwen met de nieuwe coach van Sharon.”


Sharon van Rouwendaal verblijft momenteel in Montpellier en bereidt haar verhuizing voor naar Duitsland. Rond 17 augustus start ze in Maagdenburg met het trainingsprogramma en geeft daarmee een vervolg aan de voorbereiding op de Olympische Spelen, waarvoor zij zich vorig jaar kwalificeerde bij de WK in Gwangju.Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.