background image
 
*
---

Nederlands kwartet naar Doha voor FINA / CNSG Marathon Swim World Series 2020

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: FINA   |   14/02/2020
Nederlands kwartet naar Doha voor FINA / CNSG Marathon Swim World Series 2020

Doha, de hoofdstad van Qatar, is er klaar voor om op zaterdag 15 februari de eerste etappe van de FINA / CNSG Marathon Swim World Series 2020 te organiseren met deelname van niet minder dan 137 zwemmers uit 34 landen. De 10 km races worden gehouden aan de kust van Katara Beach, waarbij de zwemmers vijf keer een lus van 2 km volgen. In Doha is het twee uur later dan in Amsterdam De dames gaan van start om 9.30 uur Nederlandse tijd en de herenrace begint om 11.00 uur Nederlandse tijd. Namens Nederland komen Sharon van Rouwendaal, Ferry Weertman, Pepijn Smits en Marcel Schouten in actie.


Wereldtoppers naar Doha
De meeste open watertoppers zijn aanwezig zijn in Doha. Zwemmers van naam zijn o.a. de Nederlanders en regerend Olympisch kampioenen, Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal. Het rijtje illustere namen telt ook de "Beste zwemmers van het Jaar" 2019, Kristof Rasovszky (HUN) en Ana Marcela Cunha (BRA). De Hongaar imponeerde in Gwangju met WK-goud op de 5 km en was bovendien de klassementswinnaar van vorig jaar in de FINA Marathon World Swim Series. De Braziliaanse Cunha was de winnares op 5 km en 25 km in Gwangju 2019 en eindigde als tweede in de Marathon Swim-serie.V.l.n.r. Pepijn Smits, Ferry Weertman, Marcel Schoten en Sharon van Rouwendaal


Nog meer sterke deelnemers
Een aantal landen stuurt ook sterke afvaardigingen naar deze eerste wedstrijd van het circuit, waarbij namens Frankrijk David Aubry, Marc-Antoine Olivier (zilveren WK-medaillewinnaar op de 10 km 2019) en Lara Grangeon (derde op de 25 km in Gwangju) aan de start verschijnen. Italië komt met troeven als Rachele Bruni (twee medailles in Korea vorig jaar) en Arianna Bridi bij de vrouwen en Simone Ruffini en Gregorio Paltrinieri (winnaar van de wereldtitel 2019 op de 800m vrij en zesde op de 10km) bij de mannen.

Jack Burnell schittert namens Groot-Brittannië, terwijl Rob Muffels, Florian Wellbrock (gouden medaille op de 1500m vrije slag en 10 km in Gwangju 2019) en Andreas Waschburger Duitsland weer een grote naam hebben bezorgd in het open water.

De Zuid-Amerikaanse Cecilia Biagioli (ARG) en Samantha Arevalo (ECU) zullen ook proberen het seizoen op de best mogelijke manier te beginnen in de Quatarese wateren. Haley Anderson (in 2019 goed voor zilver op de 10 km in Gwangju) leidt de Amerikaanse delegatie, Igor Chervynskiy is de 1500 meter specialist uit Oekraïne en veteraan Evgeny Pop Acev is de trotse vertegenwoordiger van Noord-Macedonië.

Hoge gebouwen als open water décor
Tijdens de persconferentie aan de vooravond van het evenement in Doha verklaarde Florian Wellbrock: "Ik heb de race hier vorig jaar gewonnen en ben erg blij dat ik er weer bij ben. In 2019 hadden we te maken een watertemperatuur van ongeveer 20 graden en deze keer zal het 16 of 17 graden zijn. Het is lastig om de titel te verdedigen” . "Doha is een speciale locatie voor mij omdat we gebouwen rondom de locatie kunnen zien; zoiets hebben we niet in Duitsland, "concludeerde Wellbrock.

Chinese sponsor
China National Sport Group (CNSG) is de titelsponsor van de FINA- Marathon tot 2021. CNSG is een industriële sportorganisatie voor staatsbedrijven waarvan de belangrijkste aandeelhouder het Chinese Olympische Comité is. Het bedrijfsbereik van CNSG omvat de bouw en het beheer van sportlocaties, sportevenementen, sportloterijdiensten, diensten voor sportvastgoed, sportinvesteringen en bedrijfsincubatie, en na jaren van ontwikkeling is de CNSG een waardevol merk geworden met een sterke marktinvloed in de Chinese sportindustrie.

 

Tien wedstrijden 2020 FINA/CNSG Marathon Swim World Series:

1.    15 februari – Doha (QAT)
2.    3 mei – Victoria (SEY)
3.    6 juni – Boedapest (HUN)
4.    13 juni – Setubal (POR)
5.    19 juli – Lac St-Jean (CAN)
6.    1 augustus – Lac Megantic (CAN)
7.    30 august – Ohrid (MKD)
8.    19 september – Nantou (TPE)
9.    15 oktober  – Chun’An (CHN)
10.  24 oktober – Hong Kong, China (HKG)       
Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.